Sjöjungfrur och valar.

VARNING: Långt inlägg..
 
Så klart finns ett yttre ideal media bankar in i oss, och smyger in i huvet på oss, som säger hur det är bäst att se ut. Såg denna bild med efterföljande text på FB idag, det är inte min bild och det är inte jag som skrivit texten, jag bara lånar helt enkelt.. 
-----------------------------------------------------------------------------
 
A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and beautiful woman.
The caption was "This summer, do you want to be a mermaid or a whale?"

The story goes, a woman (of clothing size unknown) answered the following way: 

"Dear people, whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans),
they are sexually active and raise their children with great tenderness. 
They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns.
They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on cds.
They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.

But if they existed, they would line up to see a psychologist
because of a problem of split personality: woman or fish? 
They would have no sex life and could not bear children.
Yes, they would be lovely, but lonely and sad.
And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I'd rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful,
I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband,
to eat and drink and have fun with my friends.

We women, we gain weight because we accumulate
so much wisdom and knowledge that there isn't enough space in our heads,
and it spreads all over our bodies.
We are not fat, we are greatly cultivated.
Every time I see my curves in the mirror, I tell myself: "How amazing am I ?! "
-----------------------------------------------------------------------------
 
Även om detta går att tolka som att de som inte har lika mycket att ta av inte har lika mycket kunskap så tycker jag att det är fint att någon faktiskt står upp och säger ifrån. Varje gång tycker jag det är lika bra. Jag tycker också det är bra när de som inte kan gå upp i vikt går ut med hur jobbigt det kan vara, hur det kan kännas. Jag har ingen aning om vilka bördor ni har eftersom jag aldrig haft problem att få.. tilläggsisolering?
 
Sen tycker jag personligen, ur hälsosynpunkt att det inte är okej att vara hur stor som helst heller. Men så länge  man mår bra och är frisk spelar det väl inte så stor roll hur många eller få kurvor man har. Alla gillar inte tjejer där musklerna syns, där all hud sitter som klistrad direkt mot muskler och skelett. Precis som inte alla gillar "Mr. Hunk" med definierade bröstmuskler, biceps, triceps, magrutor och allt vad det heter. 
 
Personligen vill jag minska mitt omfång, dels av praktiska skäl - har redan kläder i garderoben som passar, men också ur hälsosynpunkt. Jag är rädd att utveckla diabetes, och så som min kropp är känner jag (har inga medicinska utlåtanden som säger så) att det bara är en tidsfråga, särskilt om jag fortsätter på samma kost. Sen vill jag kunna flexa lederna sådär som jag tidigare kunnat igen, men jag har hud och fett ivägen. Känns som att jag har en tjock overall på mig. Den vill jag komma ur. Så det är så klart mentalt också, antagligen en del från media.
 
Jag menar inte att jag vill bli en skyltdocka, bara minska lite. Bli friskare. Sen behöver jag stärka kroppen också, jag ska jobba med barn i 65 år, jag kommer behöva en stark kropp. Så jag har börjat med att stimulera en del core-muskler på gymmet samtidigt som jag tränar annat, för att få mer stabilitet och ger bättre hållning. Sen tror jag att man inte blir sjuk lika ofta om man tränar, att man blir friskare helt enkelt. Och sen finns ju den självklara fördelen med att man får mer energi och blir gladare. 
 
Idag till exempel var jag iväg, tränade väl 1 timme. Gjorde 10 övningar där jag tränar olika delar av kroppen. Har några övningar att välja på för varje muskelgrupp, utom den övningen för ländryggen. Jag använder olika vikter i dom olika maskinerna men gör alltid 3 set med 15 reps. Jag har tränat på SATS i 1½ månad nu ungefär, och jag märker resultat. Nu har jag missat att mäta, det ska jag göra från idag. Men jag har tappat 2½ kg under tiden och jag känner mig piggare. Det känns som att kroppen orkar mer och jag är inte riktigt lika glad i att stanna i sängen som jag varit tidigare. 
 
Jag har också tänkt ta upp akido träningen igen, nu efter jul får det bli, annars kommer det aldrig bli av. Jag mår så bra mentalt när jag tränar där. Få ha fullt fokus på hur jag och andra rör sig och kropparnas signaler.. Nackdelen är ytkänsligheten jag har på och runt ärret på höger handled, det har inte blivit bra än efter operationen så jag får ta det lugnt helt enkelt. Träna med skydd tror jag. Har såna stabilitetsskenor i neopren som jag hade i början av min rehabilitering och skenorna går att ta ut. 
 
Nu måste jag nog sluta, skulle inte orka läsa längre själv..
//Alice

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se