Tvåsamhet

Ytterligare en i min närhet som gått och gift sig. Och en av mina vänner jobbar på ett bröllop.
 
Det är klart det är skönt att bo själv, bara ha sig själv att ta hänsyn till, kunna göra som man själv vill. Det är enkelt. Men det hade varit fint att ha någon att dela sin verklighet med. Klart det vore härligt.
 
Men ändå inte.
 
Det hade varit optimalt att hitta en människa som man kunde dela sin värld med utan att det blir så krångligt. Utan att ha massa krav. Utan att det finns massa måsten.
 
I stället vore det härligt om det gick att ha ett förhållande där man har tillit, trygghet, omtanke och gemenskap och där man gör det man gör för att man vill, inte för att man måste. Även om man måste också. Det vore härligast. Men det verkar som att det inte går i längden.
 
I brist på annat kan jag nöja mig med att vara själv. Men husdjur blir också viktigare.
 

Gotland

Ja nu har jag väl kommit i ordning lite. Jag har fyllt år också.
 
Jag trivs bra. Jag kommer trivas bra. Den inställningen har jag haft från början. Det finns egentligen inte så mycket att säga, det är en by och sommargästerna har börjat åka hem. Det har blivit lugnt. Skönt.
 
Jag har börjat jobba, jag trivs. Denna vecka har det varit mycket, många samtal. Möten. Jag gillar inte att inte vara hos barnen. Vara med i deras lek. Men jag förstår att jag måste ha dessa möten. Jag har suttit många timmar och bara pratat. Om mina idéer, min inställning, mitt synsätt, verksamheten, barnen.
 
Jag har kommit in i lägenheten lite. Börjat utrota silverfiskar och spindlar. Ute kan dom väl få vara, men i lägenheten får dom gå in med risk för sina liv. Jag har börjat hitta döda kryp nu. Bättre än levande.
 
Jag lyssnar på böcker, tittar på film och på klipp. Jag cyklar till jobbet, till affären som är öppen till 19 vardagar, 16 under helgen. Jag rensar ogräs på uteplatsen, sopar spindelväv, dammsuger och skurar inne. Försöker få rent. Försöker jobba på att vänja mig vid hur det luktar. Vattnet och luften är annorlunda här. Vattnet är kalkrikt och både luktar och smakar annorlunda. Dricksvatten sätter jag i en kanna och sen in i kylen, för att få bort lite av smaken. Det funkar och blir lite bättre. Men det krävs ju lite planering.
 
Jag råkade fylla år också. 24. Jag försöker bli vuxen men det är ju så att jag är lite som ett barn ändå. Jag nästan blir lite konfunderad om människor inte grattar. Däremot tycker jag inte om att människor bara skriver ett grattis helt oreflekterat på Facebook. Jag gillar det inte alls. Jag skriver också grattis till höger och vänster, det ska jag inte sticka under stol med. Men människor jag anser inte bara borde skriva grattis oreflekterat tycker jag kan skriva något annat. Skicka ett PM eller ett sms. Jag sa till och med till mina kollegor att det var min födelsedag. Jag blev uppvaktad med sång och blomma. Det kändes skönt.
 
Jag trivs här. Men jag tycker inte riktigt om att inte ha någon att bjuda på fika. Som kommer och uppvaktar mig hemma. Någon som jag har en personlig relation till.
 
Men utöver det trivs jag. Riktigt bra faktiskt.

Insekter

Jag är så himla fånig ibland.
Men kryp är något av det värsta jag vet. Jag har minst problem med spindlar, dom äter ju andra kryp och man vet hur dom rör sig. Om det inte råkar vara så att dom håller på att bygga nät eller förflytta sig med hjälp av vinden.
 
Men när det är såna spindlar med liten kropp och långa ben, eller för stora spindlar, tycker jag inte om dom. Dom är läbbigare än mindre spindlar. En spindel brukar vara okej, men nu när jag går ut och röker mitt i natten är det ganska många nattaktiva spindlar som sitter på och bredvid dörren. Dessutom håller dom på att spinna massa nät mitt i natten, som man kan gå in i. Som om det inte vore nog är det massa nattaktiva fjärilar (både stora och små) och andra flygfän, samt skalbaggar, larver och tvestjärtar..
 
Detta är mitt största problem just nu. Alla kryp. Blä!
 
Men ändå tog jag mig ut för att fota nattens konstverk, ett höstträd på ytterdörrens glasruta:
 
 
Det är vanlig akrylfärg jag målat med, det är hyfsat enkelt att få bort. Man kan använda bara en färgskrapa eller så kan man blöta upp färgen först och skrapa sedan, eller helt enkelt torka bort den med blöt trasa. Därför tänkte jag att jag kan ha ytterdörren lite årstidsinspirerad, när det är lätt att ändra alltså.
 
Jag gillar inte riktigt att det är en glasruta i dörren, av hispiga nojjiga skäl. Hade det varit en liten ruta hade det väl varit lite annat, men denna är ju stor. Nåväl, dom säger att det är lugnt här.
 
Men det kanske är dags att vila lite snart. Kanske.

Move it, move it!

Nu var det så klart längesen igen. Men jag har faktiskt en ganska bra ursäkt, jag har ju flyttat.
 
Ja, nu bor jag i en by på södra Gotland. Jag vet inte om de som bor här skulle gilla att jag kallar det en by, men med 350 personer som är bofasta här är det en by i mina ögon.
 
Ja, jag visste detta när jag flyttade hit. Nej, jag har inte blivit galen. Ja, jag har tänkt trivas. Nej, jag känner ingen här sedan innan. Ja, jag har ett jobb här.. Och så vidare..
 
Men det är så skönt att det inte är någon stress här. Nu håller jag i och för sig fortfarande på att packa upp men jag har faktiskt hälsat på där jag ska jobba, varit i Visby på medeltidsmarknad och jag har ringt körskolan som inte hade några tider innan jag börjar jobba.
 
Jag känner ingen här än, så är det ju i början. Men jag har grannar överallt. Lugna grannar.
Imorgon firas att Öja är årets socken med lite aktiviteter vid Grå Gåsen och det är sista marknaden för sommaren, sen på kvällen är det spelning på campingen. Så det är inte alldeles dött i alla fall.
 
Jag har bestämt att jag ska trivas, och att det ska bli bra detta. Jag längtar lite efter att börja jobba, få komma igång. Men jag ska fokusera på att packa upp och få ordning först. Utom en liten paus imorgon då =)
 
//Alice

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se