Frustration

Jag har lite problem med människor bestämmande bestämmer tid med som inte dyker upp och inte hör av sig. Jag har nog klagat till alla i min närhet under de senaste dagarna. Triggern var när någon inte höll sig till det som planerats i fredags och jag gick miste om 7 timmars sömn så jag i slutändan sov 1,5 tim på 39 timmar. Det är ganska lite. Jag var sjukt trött, men lät bli att sova. För ingenting. Besvikelsen hängde som ett täcke ganska länge. Sen blev jag bara sur och irriterad. Jag tycker inte man gör så. Man hittar sätt att säga till och man gör det.
 
I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag jobbar på det där med att lyssna på er; mina vänner, kompisar och bekanta mer. Jag är ganska dålig på det, ni har visat stort tålamod och jag ser lite framsteg. Tyvärr är det svårt (notera: inte omöjligt) att lära gamla hundar sitta så det tar ett litet tag till. 
 
Sen har jag andra funderingar också men just nu ville jag bara klaga lite så ni får inget sånt intressant invecklat om hur jag fascineras av andra på positiva sätt. Puss.

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Nu har jag min examen!
Ska bara få hem pappren så ordnar allt upp sig på bästa sätt. Helgen börjar bra kan man säga. Eller att arbetsveckan slutar bra. I vilket fall har jag det bra nu. Så förbannat trött bara. Ville nog bara skriva det. Måste dammsuga nu innan det blir för sent.. 
 

Morrn.

God morgon. 
 
För det har varit en god morgon. Jag har fått ta det lugnt, lyssna på lite musik och göra mig i ordning för dagens arbetspass med barnen. Senare idag, efter jobbet, ska jag lämna min uppsats till kursadministratören så han kan skriva in mitt betyg i Ladok, så det blir offentligt. Sen är det bara att ansöka om examen och vänta på examensbeviset. Sen kan jag på riktigt och fullt ut säga att jag är examinerad förskollärare. Rent krasst är jag inte det innan jag har alla betyg från utbildningen i ordning och det går att skriva ut och se på. Faktiskt. 
 
Fick frågan om varför jag inte skrivit något på Facebook om betyget på uppsatsen (innan jag skrev det alltså), jag frågade om personen tänkte sig att jag skulle skrika ut det och fick ett "ja, varför inte?" till svar. Men det är faktiskt så att jag har ett betyg från examinator, men det är inte registrerat eftersom jag måste lämna den till administratör och krångla först. Så nej, jag skrek inte ut det. Men jag har inga som helt tvivel på att jag kommer lägga upp bilder och någon status bestående av versaler när jag får mitt examensbevis. Pappret som visar att jag är förskollärare, på riktigt. 
 
That's that. 
Åter igen, god morgon. 
//Alice

Tankar. Som vanligt. I text.

Har ont i lederna så jag inte sover. Känns sisådär i natt när jag ska jobba sen. Men vad gör man, efter kl 00 vågar jag inte ens försöka sova längre, då hade jag legat i sängen i 2,5-3 timmar och haft ont trots smärtstillande. Jag är inte säker på att jag skulle komma upp om jag somnade, och jag har ett jobb att sköta. Tänker inte ens ta chansen denna vecka. Varit hemma i två dagar, sjuk kallades det.
 
Natten till onsdag kräktes jag i två set om 3 gånger, jag går inte in på det i detalj för det är ganska osmakligt. Hur som har jag inte haft vidare symptom på magsjuka efter det och då får jag tidigast gå tillbaka fredag (idag alltså) för att hindra eventuell smittspridning. Jag har inte varit magsjuk på 15-20 år och det känns osannolikt att jag ska snappa upp det utan att ha varit i direkt kontakt med diarréer eller kräkningar när jag varit det under praktiker inom utbildningen och då inte blivit smittad. Kan lika gärna ha varit något jag ätit eller att jag varit stressad. Sånt man aldrig vet. Men nu har jag faktiskt bara en arbetsdag att använda innan helgen, bara en dag med barnen och kollegorna. Man kan argumentera för att jag då borde sova för att dagen ska bli så bra som möjligt för dom omkring mig och för att jag ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt, men jag kan jobba trots brist på sovtimmar. En natt påverkar inte mitt fokus med barnen på det sättet. Klart det påverkar, jag vore dum om jag trodde annat, men inte så mycket man kan tro. Jag stapplar inte omkring som en zombie utan hamnar i stället på högvarv och kan rikta min kvarvarande energi mot sådant som är viktigt. Uppsikt över barnen, få syn på lärande och ta tillvara på barnens intentioner. Det är kollegorna som får lida lite. Allt handlar om att rikta fokus.
 
Jag har under tiden jag varit sjuk tittat ikapp dom avsnitt av Hjärnstorm som finns online, ett program som sänts på SVT med Henrik Fexeus. Hjärnstorm hade jag velat se mer av, det är just sådant jag tycker är spännande. Sådant jag läser fakta om på min lediga tid. Jag är fortfarande på nybörjarnivå med böcker av Fexeus och Ekman men jag kommer med största sannolikhet utöka mitt bibliotek mycket när jag, som nu, har två dagar i veckan jag kan använda som jag vill. Något spännande är hur våra tankar är påverkbara och hur dels andra men också en själv kan påverka tankar och beteenden. Något jag velat ta itu med länge är motivationen och dom mentala verktygen till att bli nikotinfri och faktiskt äta så som jag vill och inte bara som jag känner för.
 
Spännande vår!
//Alice

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se