Härliga söndag

Nu har jag diskat, äntligen!
Jag har liksom väntat på att tiden ska bli okej för lite oljud, dumt att slamra runt med disken vid 4 om mina grannar inte är vakna då. Kände att 6.30 är lite bättre i alla fall xD Men nu är det diskat, nu ska jag bara ha något i magen så kroppen orkar trampa mig fram längs klarälvsbanan. Japp, det blir cykeltur till mamma idag. Jobbar heltid hela nästa vecka med en härlig start imorgon kl 6.15. 
 
Det är bara att packa, äta och byta till cykelkläder kvar, sen kan vi köra, jag och Hedwig. 
//Alice
 
Cykeln "Hedwig", utanför mamma.

Natt. Jobbat.

Då var det gjort. Som sagt kanske jag hoppar in lite nästa helg men det finns inte i mitt schema, är alltså utanför schemat. Så jag har gjort mitt sista.. riktiga(?) pass på Cherry. Tyvärr kan jag väl inte säga att det gick så bra resultatmässigt, ganska dåligt faktiskt. Men jag har haft trevliga gäster i alla fall, det är något jag ofta saknat och det är för mig bättre än att ha bra resultat. När jag kom hem däremot så var det 5-6 getingar utanför dörren på markplan så det var inte annat att göra än att gå omvägen genom garaget, så fick jag 3 grannar med mig upp också, trevligt sådär när klockan är 2.50.
 
Nu funderar jag bara på vart jag ska tatuera mig, kom ju på att jag behöver en uggla också. Lika bra att göra båda nu under hösten så det är gjort och ordentligt läkt till nästa sommar, vem vet vart jag befinner mig då. Jag kanske inte orkar ha heltäckande klädsel då, det vet man ju inte. Nu ska jag äta lite mat, jag vaknade ju så sent så det är lika bra att vara vaken. Just av denna anledning det underlättar för mig att inte jobba natt. Faktiskt. 
 
Ha en fin natt allihop!
//Alice

Sista Cherrykvällen.

Ikväll gör jag mitt sista schemalagda arbetspass för Cherry, på Tempel. Det känns skönt, men på samma gång vet jag att jag kommer sakna det. Jag kommer sakna kollegorna, att jobba och pengarna. Men något jag inte riktigt kan säga att jag kommer sakna är gästerna, de har jag börjat bli leds på, mer och mer. Att vuxna människor inte kan bete sig som folk bara för att de druckit några öl. Självklart finns det vissa gäster jag kommer sakna att spela och prata med men de är så hemskt få nu. Jag kanske jobbar nästa vecka, beror på hur mina kollegor har det för om det krisar har jag lovat att hoppa in. 
 
Frågan är bara vad jag ska göra i stället under helgerna. Jag har inte råd att flänga på krogen varje helg, och jag har inte lust till det heller. Kommer nog börja se en hel del film. Och hur jag ska kunna spara på samma sätt jag gjort innan. 
 
Just nu mullrar det så häftigt att det skakar i min datamus. Jag ska nog dra ut allt nu, för säkerhets skull. 
//Alice

.long time, no see.

Jag har väl egentligen haft det ganska bra under veckan måste jag säga. Faktiskt. Men vissa saker kan göra mig galen, hur man som förälder tänker när man gett förskola/fritidshem ett schema och sedan varken ringer eller kommer dit med barnen. DUMT. Nåja, jag har massa guldkorn i min vardag i alla fall även om det är något som verkligen stör mig. 
 
Jag gör mitt [kanske] sista arbetspass på Cherry imorgon. Läbbigt. Nu ska jag laga mat i alla fall, måste ha sånt.

Sömn, film och val

Jag var påväg att gå och lägga mig. Jag la mig faktiskt i sängen och slog igång larmen. Men så plötsligt gick det upp för mig hur korkad den idén var. Jag har inte varit vaken mer än 7 timmar och innan dess sov jag 10 timmar, jag ska jobba kl 13 och sen ska jag kunna sova igen efter det. Nä, bättre att hålla sig vaken och sova ikväll i stället, så kanske jag vaknar i tid på tisdag sen. Däremot så har de 7 timmarna i vaket tillstånd spenderats med att vela kring om jag skulle vara vaken eller sova och om jag borde äta något. Nu äter jag, och är vaken. Ska väl duscha sen framåt normal tid så jag inte stör grannarna i onödan. 
 
Tokigt detta med att vara vaken och sova, man kan ju inte göra båda på samma gång, skulle annars gjort underverk för effektiviteten. Då kan man alltså sova och vara vaken på samma gång och nyttja dom 6-10 timmar man annars skulle sovit bort (om man nu sover lika mycket som mig). Sitter och funderar på filmkväll någon dag, hur jag ska få fram alla dessa filmer jag vill se. Hmmm.. Det visar sig. Man måste ju kunna välja också. På tal om att välja så är ju inte det min starkaste sida, men jag börjar bli bättre och bättre. Tricket jag lärt mig själv är att inte fundera för mycket utan i stället göra en snabb (några sekunder pratar vi om nu) överläggning och sedan bara välja. Det är svårt men jag tror det kan bli bra med lite träning.
 
Jag förstår faktiskt inte riktigt hur vissa människor har så lätt för att välja. Har jag två val så kan jag välj ai en timme eller mer om jag får, nu är det ju så att ibland måste det gå lite fortare än så. Svårt, mycket svårt. Hur gör ni när ni väljer? 
//Alice
 
Bild från google (bildlänk)

Söndagsnöje.

Spännande morgon idag. Efter jobbet fick jag skjuts hem av min kollega och vi stod och pratade ganska länge. Så blev jag huxflux hittad av några knasiga typer. Jag gick hem och hämtade lite förfriskningar och sen hade vi lite efterfest kan man säga. Lite rally och lite alkohol till oss som inte körde bil och sen lite allt möjligt. Men hur som helst hamnade jag utanför Molkom ett tag innan det var dags att åka hem. Jag har haft trevligt i alla fall och nu är det dags att packa och sen ska jag sova igen. Ska ju faktiskt jobba imorgon!
 
//Alice

Bitterljuvt

Jag har nu gjort mitt sista arbetspass på Harrys. Jag har två på Tempel kvar innan jag lägger korten på hyllan, känns som att det är på tiden men jag kommer verkligen sakna alla kollegor. Kollegor både på Cherry och alla spelställen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte räknade ner, och om jag påstod att det inte känns skönt på något sätt. Men det som är skönt är att jag vet att jag kommer kunna fokusera fullt ut på studierna i höst, att jag vet att jag kommer kunna kämpa mig till en 'normal' dygnsrytm som fungerar med dagjobb, men också att jag kanske kommer orka vara gäst själv någon gång. 
 
Så är det helt enkelt. Men min Cherryepok är helt enkelt förbi, men det har varit lärorikt och jobbet har verkligen bidragit med både skratt, gråt, test av tålamod och hjälpt mig att lära mig detdär med att säga "Nej.". Jag kommer sakna pengarna också, även fast jag inte tror att det blir några större problem som följd men det har varit skönt att ha dom extra slantarna. Jag har kunnat spara och unna mig saker på ett sätt jag inte kommer kunna längre. Jag kommer fortfarande jobba extra, men inom barnomsorgen som vikarie. Och bara om jag hinner med studierna, för blir jag inte klar med dom så kommer jag inte få jobb sen. Inte som förskollärare i alla fall. 
 
Nåväl, börjat fundera över vars på kroppen jag ska sätta minnesmärket för Cherry. Det är till det mina sista Cherrypengar får gå helt enkelt. Några av pengarna i alla fall. 
//Alice

Spännande första dag

Idag har jag jobbat min första dag på en förskola (ja, ni vet detdär som kallas dagis) där jag ska vara i 3 veckor. Vi är 3 pedagoger varav ingen har färdig utbildning. En har mer erfarenhet och har jobbat på förskola, lågstadie och fritidshem och den andra har mest erfarenhet av att ha vikarierat på fritidshem och lågstadie. De minsta barnen vi har ska börja förskoleklass (även kallat 'nollan') till hösten och sedan är det äldre barn så vi har egentligen fritidshemsverksamhet kan man säga, för att alla fritidshem är stängda men vissa barn behöver ha barnomsorg ändå.
 
Nu är det så att de andra två jag jobbar med redan har jobbat i en vecka med dessa barn och kanske känner att jag kommer in och stör lite. Det första jag gjorde var att ifrågasätta rasterna för de andra två. Eftersom jag jobbar halvtid de första två veckorna har jag ingen rast, men det måste dom ha. Man måste ha rast efter 5 arbetstimmar, så är reglerna. Tyvärr följs detta sällan och då kan det bli fel. Så där gav jag helt enkelt ett spännande första intryck som kollega, sen när vi åt mellanmål kändes det som att vi hade lite olika syn på hur dessa situationer borde vara. 
 
Jag satt med 6 barn i ett bord och det andra bordet hade också 6 barn, det andra bordet var tyst medan mitt sprudlade av filosofiska tankar och idéer kring vad som skulle hända om solen gick sönder och slutade lysa. Pedagogen i det andra bordet verkade inte helt överlycklig över att vi pratade så mycket och sa till barnen i mitt bord vid något tillfälle om att dom skulle vara tysta. Jag tycker det är givande att prata med barnen, för alla parter. De fick fundera och komma på lösningar till problemställningar jag och andra barn kom med. Jag sa till dem när det kom groteska idéer, som att lägga nåns hjärna i micron så den kunde lysa i stället för solen, men dom är så pass stora att dom förstod vad jag menade och gick in på mer konstruktiva saker som syrgasmasker.
 
Jag är så hemskt glad att jag är där för barnen när jag jobbar, inte för att bli bästis med övrig personal. Sen kan väl jag också se vitsen med att lära sig att man inte behöver prata hela tiden (se bara på mig, jag fick inte lära mig) men det blir så dumt om man bara ska vara tyst för de som har massa tankar och idéer som vill uttrycka dessa men blir nekade. Jag tänker att man måste få lära sig att uttrycka vad man tänker genom att faktiskt göra det, det är väl också ett viktigt lärande.
 
//den fröken man får prata för (aka Alice)

Klarälvsbanan.

Idag blir det ingen karta. Dom har uppdaterat "Mina spår" och det har blivit sämre, man ser inte längre vilken tid man rört sig och vilken man varit stilla, det är bara den totala tiden och dessutom är det bara genomsnitts- och maxhastighet och alltså ingen minimumhastighet. Dumt, minst sagt. Upptäckte det först när jag kom fram så nu har jag avinstallerat den appen och tagit in runkeeper i stället, får se hur den fungerar. Nästan så jag måste ta en sväng i veckan för att prova. Men lite bilder ska ni få, och jag ska försöka lägga in dom i kronologisk ordning med första bilden först.
 
Här har vi alltså lilla mig, så ser jag oftast ut när jag cyklar. Fast med någon form av glasögon på näsan så jag slipper kryp och sol i ögonen, såg så konstigt ut på bild så dom fick inte vara med.
 
Här stannade jag och 'Hedwig' första gången, det är en rastplats vid Alstern ganska i början av sjön från Karlstadshållet. Jag brukar inte ha med fika men idag var jag inte alls sugen på att cykla snabbt så jag tog min tid i pauserna och tog det lugnt hela vägen.
 
Denna skylten kanske ni känner igen, den har varit med förut. Här pausade vi alltså andra gången. Så det blev samma stopp som när jag cyklade till Ulvsby och tillbaka, bortsett från det andra stoppet vid Alstern. Blev alltså tre delsträckor med olika distans. Även här fikade jag lite på kaffe och smörgås och där finns även bekvämligheter för den i nöd vilket ni ser nedan.
 
 
Så det var en fin tur, inte för mycket sol och inget regn förrän de sista hundra metrarna. Men jag hade inte suget idag, och visst var det tungt att både ta sig iväg och ta sig fram när man inte är motiverad. Blev visst att jag trampade på ganska snabbt ibland trots att jag inte hade tänkt så men jag upptäckte att det var trevligare att hålla lite högre hastighet eftersom jag hade ganska mycket med mig och då samlar man ju momentum och när det väl går framåt så har man lite hjälp av tyngden. Tog bilder med digitalkameran också men dom får ni inte se än, jag missade att ta med USB-kabeln till den. Kanske blir ett inlägg med bara bilder i nästa veckoslut ;) När jag kom fram så fick jag för första gången se den nya kattgården med egna ögon, bara sett den på bild tidigare. Katterna får ta fönstervägen medan människor och hundar får ta dörren..
 
 
Imorgon är det jobb som gäller, och det blir det hela veckan ut. Ta hand om er =)
//Alice

Språk

Tänk så lätt det vore om alla pratade samma språk. Det gör vi nästan, men jag är inte jättebra på att förklara "om du ska gå härifrån får du ta med markerna för jag kan inte ansvara för dom" med kroppsspråk. Tydligen. Saknade finska och ryska bland mina egna språk idag, hade gäster som pratade dessa språk men inte engelska. Blir svårt då, hur göra sig förstådd? Vissa saker säger man lätt med kroppsspråk och mimik men andra är lite svårare. Eller så är det bara jag som behöver säga för komplicerade meningar, jag vet inte.
 
I övrigt har jag haft en ganska trevlig kväll, jag är fortfarande hemskt glad. Tänk att en enda person kan lyfta ens humör så mycket, och så ihållande. Sov gott gosbjörnar!
//Alice

Picknick

Glad tjej igår, glad tjej idag. Kanske är glad tjej månaden ut! Haft picknick med en vän idag. Det åts kycklingsallad och kakor, sen fanns jordgubbssaft och kaffe att fukta strupen med. Mer sånt, tack!
 
 
Så nöjd med min picknickfilt att jag nästan skäms. Däremot är jag lite rädd för om jag har fått massa fästingar på mig. Sådär jag blir av kryp. Jag gillar dom inte och om det fanns något form av gasmoln man kunde ha runt sig så insekter höll sig borta hade jag betalat nästan vad som helst för det. Dom får gärna leva, men inte på och/eller vid mig. Så enkelt är det.Kom fram till att jag måste ordna med drickdon av annat material än glas om jag ska hålla på och picknicka. Och bra stora burkar med vettiga lock. Nu gick det ju bra denna gång. Men vem vet, jag kanske ska ha picknick igen, och då kanske det inte går lika bra!
 
Ikväll är det jobb som gäller, eftersom jag är glad tjej så känner jag att det inte riktigt spelar roll, ska ha trevligt på jobbet har jag bestämt. Nåde den som sabbar det!
//Alice
 

Trött.

Trött i kroppen och lite ostabil är jag idag. Igår hade jag en bra kväll. Var på förfest vid 20, den varade väl i 4 timmar, sen blev det The Leprichaun (stavning?) till stängning och därefter guldapan. Det var min kväll, typ. Sällskapet däremot var enastående, och jag fick några överraskningar. Men det ska man väl få gissar jag. Ska strax diska, steka kyckling och sen ordna ihop picknick.
 
//Alice

Up n' runnin'

Vaken 'i tid' idag! Jag har varit vaken en halvtimme redan, vaknade alltså vid 9. Det är nog det tidigaste jag vaknat på hela veckan. Känns bra, sådär när jag ska jobba imorgon kväll så jag kommer sova halva söndagen ändå.. ^^ Tänkte jag skulle handla lite idag, har en picknick planerad imorgon (jag har bestämt att det inte ska regna) som jag ska handla till. Sen ska jag väl göra mig presentabel någon gång också, helst innan jag handlar.
 
Nu ska jag vakna ordentligt. Frukost.
//Alice

Planeringsnojja

Jag vill kunna planera. Jag vill veta vad jag ska göra, vad jag har tid med, vad jag inte har tid med och hur min dag ser ut. Gärna i förväg. Om jag får veta att jag kanske ska göra något så blir det massa tomrum i schemat, i planeringen, om jag inte ska göra något. Tomrummet kanske skulle varit där i vilket fall men om man nu råkar få det huxflux, vad gör man åt det då? Problematiskt. Jag jobbar på att klara av såna situationer bättre men det tar lite tid.
 
Ibland är jag helt enkelt otroligt oflexibel. Statisk.
//Alice 
 
 
Bild från Google, BILDADRESS

Cykeltur

Tog en cykeltur till Ulvsby idag vilket blev 29,42 km, och denna gång har jag en karta för det också xD Knappnålarna är markörer för vart jag pausar. Tappar GPS-signalen lite efter vägen, ovanligt mycket idag. Störande!
 

Visa Ulvsby ToR 12-07-2012 på en större karta
 
Markören som är mitt i sträckan är en rastplats vid Alstern, Så himla fin utsikt därifrån! Massa vatten överallt och på andra sidan en massa blommor.
 
 
Kände mig så tung i kroppen idag. Hade ingen riktig kraft i benen och det kändes som att jag skulle dö redan innan jag var uppe på Klarälvsbanan. Det vände lite när jag vände, träffade på en man som åkte inlines med stavar som jag cyklat om tidigare och han for förbi mig när jag pausade vid Alstern. Var ju bara tvungen att komma om honom igen (han åkte innan mig) så det sporrade mig en hel del. Finns lite tävlingsinstinkt i mig ändå ;)
 
Undrar om jag ska ta en till innan söndag eller nöja mig med att ta turen till mamma då..
//Alice

Regn utanför fönstret

Rgnet började ösa ner här, utanför mitt köksfönster är det en korsspindel (tror jag) som spinner fina nät. Den äter på natten och på dagen är det en liten svart filur som drar nytta av nätet. Det kallar jag grannsämja! Men i regnet nu slås nätet sönder, tycker synd om spindlarna!
 
 
Men dom kommer göra nytt nät när det slutat regna, det är jag säker på. Regnade ju massa i natt också men då klarade det sig ganska bra. Även om jag inte gillar kryp så tycker jag det är trevligt med en så skicklig hantverkare rakt utanför fönstret. Brukar vara riktigt vackra nät och dom byts ut nästan varje natt. Spindlar är dessutom de kryp jag tycker minst illa om. Mest för att jag vet hur dom rör sig, och att dom inte flyger. Finns säkert någon art som flyger, men det är de oflygande jag tycker minst illa om.
 
Nu ska jag ut och cykla, uppdaterar er med karta när jag kommer hem!
//Alice

Promenad

Ska se om jag kan ordna detdär med att få in en karta på hur jag har gått. Tog nämligen en regning nattpromenad på 3,7 km. Blöt blev jag!
 

Visa Orrholmen runt på en större karta
 
 
Om det inte funkar finns en länk här:
Google Maps
 
//Alice

Rörigt

Jag har berättat och förklarat så gott jag kunnat, under tiden hela tiden. En kväll fick jag veta lite av hur du tänkte. Inte nog mycket och jag är alltså inte nöjd, jag vill veta mer. Känns som lite snevriden situation där ena parten vet allt och den andra inget. Är det så konstigt att jag är fundersam på vart jag har dig? På vad jag ska vänta mig? Jag gillar inte att inte veta, och jag vet att det kan vara bra att inte veta. Men det känns som att jag svävar i ett tomrum, att jag famlar i mörkret efter något jag inte ens vet om det är där eller inte. Kunde vara trevligt med en liten hint åt något håll. Eller en stor eftersom jag är ganska trög när det gäller sånt..
 
Jag har en känsla av att du har det lite rörigt i ditt huvud också, eller så kankse jag hoppas det. Men om du bara tänker över det själv så kanske det blir rörigare. Vi borde reda ut varandras huvuden tillsammans tycker jag, så våra tankar kan bli sedda med nya ögon. Brukar alltid vara bra när man vill förstå något bättre.
 
Jag förstår om detta känns rörigt och obegripligt för många av er eftersom det bara berör en person. Men ta hand om era nära och kära, dom är viktiga!
//Alice
 
Note to self: Börja fotografera igen så det finns bilder att använda..

Shopping

Undrar om man verkligen kan kalla det shopping. Men det blev ett hårspänne, en ölhjälm (måste under årets nollning), en cykelkorg, en cykelväska, proteinpulver och en picknickfilt. Ganska nöjd ändå måste jag säga. Men det som hade varit kronan på verket är ju ändå om någon hade orkat/velat fika med mig. Fick fika när jag kom hem i stället helt enkelt.
 
Jag har däremot tagit bort alla tider i vikariebanken nu, kände att jag behövde vara ledig lite. Ska ju ändå jobba som en oxe i fyra veckor framöver, jag tyckte nog helt enkelt att jag förtjänade det. Se till att få egentid hörrni!
//Alice

Overslept

Vaknade med telefonen under axeln, inte konstigt att jag inte vaknade av lermen då. Dessutom hade jag ingen täckning och det stod "Ogiltigt SIM-kort" på telefonen. Fick nästan panik och startade om telefonen. Som tur var fungerade det sen. Och jag som hade tänkt vara uppe vid 9, gick inte så hemskt bra kan jag väl säga. Som vanligt. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på att åka och handla men vädret är inte så hemskt roligt faktiskt. Blir nog inte så mycket idag.
 
//Alice

Kroppen

Har tänkt på en grej, som vanligt.. Har ätit en hel del skräp i helgen. Det har blivit chips, godis, saft, pizza och nudlar. Typ. Kan säga att kroppen inte gillar det, alls. Kroppen blir så jäkla seg och trött av allt skräp och det vet jag ju sedan innan men när man känner det så blir man lite mer medveten om det.
 
Men det jag har funderat på är varför man utsätter sig för det egentligen? När man vet att man inte känner sig bra i kroppen av det, varför gör man det då? Det är lite som jag tänker kring er stackare som blir dåliga dagen efter en blöt kväll. Jag har tur och blir inte annat än trött efter en slirig kväll, men jag känner människor som har ont i huvudet, spyr och mår allmänt uselt. När man vet att man blir sån dagen efter, varför gör man så då?
 
Jag måste sluta äta skit i alla fall, byta ut snacks som chips och godis så kroppen mår lite bättre. Varför inte äta frukt och grönt i stället? Det är ju det söta jag vill ha egentligen, och när det gäller chips är det väl inte chipsen i sig utan dippen jag vill åt! Så dippa grönsaker och ha smält choklad över frukt på sin höjd. Dags att ändra lite alltså. Jag vill att min kropp ska må bra och känna att jag har energin att göra vad jag vill. Tänkte cykla idag, men jag orkade inte. Och jag tror inte mina muskler hade orkat om jag tvingat mig.
 
Gör sånt ni mår bra av!
//Alice

Sovmorgon och en märklig dröm

Tog lite sovmorgon idag, även om det är måndag. Vet inte vad jag ska göra idag, alls. Känner mig rastlös och det känns lite som att jag kommer ha tagit en tur till Ulvsby innan dagen är slut. Eller hem till mamma. Vet inte vad jag ska göra överhuvudtaget. Fick mail också att min beställning som de först sa skulle ta 3-4 v, kommer dröja ytterligare 3-5 veckor för att mellanhanden angett fel leveranstid från leverantör. Problematiskt. Men vad ska jag göra åt det? Vill ju fortfarande ha makapären och den är ju redan betald. Vad kan 5 veckor till göra..
 
Har sovit oroligt i natt, enda jag minns att jag drömt var att jag spelade yatzy med tärningar som flög i luften, ibland var dom bakom en skärm eller glasruta. Man kunde spela upp sig en form av bonus där man kunde få ökat antal tärningar, 2, 3, eller 4 gånger fler tärningar. Detta fick man under begränsad tid och fick massa bonusar. Men yatsyn var inte riktigt som vanlig yatzy, mer som rumble där man ska hitta så många godkända kombinationer som möjligt.
 
Nu är jag vaken i alla fall.. Ta hand om er!
//Alice

Ulvsby tur och retur

Tog mig en cykeltur idag, kändes som att det behövdes efter all saft, pizza, chips och dipp igår. Tog svängen till Ulvsby (29,5 km) och under de 1 tim och 35 min jag cyklade hann det blåsa åt alla olika håll, kom några skurar med mer eller mindre stora regndroppar och till sist kom det lite sol också. Känns skönt att ha gjort det i alla fall. Sen tycker jag att den bästa duschen är efter att man ansträngt sig, så blir det som en belöning. Så härligt att känna att man gjort sig förtjänt av det härliga renande vattnet.
 
 
"Hedwig", bild från när jag var hos mamma.
 
 
Närmare Forshaga än Karlstad, ca 14,6 km kvar hem.
 
Får se vad det blir idag, himla sugen på något sött, men känns sisådär att klämma i sig massa godis och sånt nu när jag varit duktig och cyklat. Vi får se hur det blir..
//Alice

Snurrigt i bollen.

Funderar lite här för mig själv. Det är nämligen så att det finns en människa jag inte riktigt vet vart jag har, som jag "behöver" ha koll på. Hur ska man veta när ord och handling inte riktigt stämmer alla gånger, och det personen gör säger så olika saker. Detta är något jag börjat överanalysera, och jag kan inte sluta. Så många tankar som snurrar runt och jag vet inte vad jag ska tro. Sen kan jag ju inte vara objektiv, jag vill ju veta för min egen skull för att jag själv ska veta vad jag kan hoppas på eller inte. Tokigt.
 
//Alice

Paus

Det där med lugn kväll verkar mer och mer avlägset. Får se. Jag har unnat mig en pizza idag, mätt och belåten är jag. Tidigare idag fick jag besök så jag bjöd på kaffe och gav lite massage till en trött rygg. Det var trevligt. Jag funderar på om jag ska sätta mig ute en stund, har ju ingen fläkt inne och det är kvavt. Känner mig lite klibbig, minst sagt. 
 
Väntar mig besök om några timmar, får se vad det blir för tokerier då!
//Alice
 

Vila

Hade en bra kväll på jobbet igår, en av de roligaste kvällarna på länge. Även om jag nästan smälte bort. Men jag är trött efter att ha jobbat så mycket, och så utspritt. När man börjar första passet vid 6 och slutar sista passet vid 03 känns det som en lång dag. Har fortfarande ont i fötterna, och har börjat känna av ryggen. Men det blir bra med lite vila. Kvällen ikväll är högst osäker, men den blir nog lugn. Tror jag.
 
Ta hand om er!
//Alice

Hemma

Nu är jag äntligen tillbaka igen. Ett tag i alla fall. Cyklade 'Hedwig' hem till Orrholmen från mamma i Skived idag, det är 2,3 mil. När jag började cykla den sträckan för att ta mig dit och hem tog det 1 timme och 44 minuter allt som allt, varav 1 timme och 32 minuter var tid jag cyklade (de övriga 12 minutrarna hade jag vatten- och rökpaus). Idag tog det 1 timme och 19 minuter att ta sig samma sträcka, varav 1 timme och 8 minuter var cykling. Jag är ganska nöjd med mig själv faktiskt!
 
Jag har haft en bra vecka annars också, jobbat tis-fre på förskola och haft massa mysiga barn runt mig hela dagarna. Ikväll jobbar jag också och för att orka så tog jag en liten siesta hemma hos mamma innan jag stack. Var trots allt uppe 5.01 imorse så jag skulle vara i tid för att öppna 6.00. Jag hoppas på en bra kväll, ska göra mig snygg snart tänkte jag. Tror till och med jag ska våga mig på att måla naglarna!
 
Resten av helgen ska jag bara ta det lugnt så jag kommer väl skriva ganska många rader eftersom jag får tid att tänka. Ta hand om er!
//Alice

Måndag

Härliga måndag! Ny vecka, massa att göra. Jag håller på med tvätt nu så jag har något att ha på mig i veckan, sedan blir det en snabb lunch innan det är dags att svischa fram med 'Hedwig' (cykeln) till Forshaga. Ett par mil ska avklaras och sen blir det att slappa lite hos mamma. Jobbar på förskola onsdag till fredag och sedan jobbar jag fredag natt också. Ska väl försöka få mig en lite powernap innan jag cyklar hem på fredagen också, börjar trots allt jobba 6.00 på fredag och behöver nog lite vila mellan. Ska leta rätt på ett sätt att blogga från mobilen också.
 
Har massa energi idag, bara att börja bränna den! Ta hand om er =)
//Alice

Besök

Så roligt att så många tittade in redan nu. Men jag funderar på en grej, hur kommer det sig att det finns så många som har tid att kolla bloggar, serier, filmer, roliga bilder och annat på nätet men som inte tycker att de har tid att umgås? Självklart är det så att nätet alltid finns där och är tillgängligt när man själv har tid, men är det inte trevligare att göra sådant tillsammans med andra. Eller är det bara jobbigt att boka in sig och så? Jag vet inte. Jag tycker ändå det är trevligare om man kan ses när man känner för det. Är det så att man är några som inte har något för sig kan man väl ses och fika eller "göra ingenting" ihop..?
 
Idag har jag faktiskt inte skrikit ut att jag har tråkigt eller så, jag har bara slappat för mig själv och grejjat med bloggen. Men vanligtvis brukar jag vara sällskapssjuk och jag brukar vilja ha sällskap, nästan alltid. Men jag har väl 2-3 kompisar som jag vet kan ställa upp på det med kort varsel..
 

Ha det fint hörrni!
//Alice

Design

Nu är jag äntligen ganska nöjd med min design. Fast ni får ta att det inte finns någon sida om mig än, kanske kommer senare. Inte jag som gjort designen utan den har jag hittat på Designa din blogg, närmare bestämt HÄR. Och därför kan jag inte heller ordna en sida om mig som funkar om inte koderna fungerar, så vi får se om jag får något svar på hur det går att fixa.
 
Annars är någon kodkunnig hjärtligt välkommen hem till mig på fika. Och kanske film om det lockar ;)

Sleepyhead

Jag tänkte att jag skiter i det där med att vara två. Alltså att på något sätt hitta en partner. Jag har försökt ett tag och jag orkar verkligen inte längre, dels för att det oftast gör ont för någon och dels för att det tar så mycket energi av alla parter. Om jag bara kan hålla ut till slutet på januari så är det bra, då kan jag börja 'leva', för då är jag klar med studier och ska bara börja bilda mig en tillvaro jag trivs i. Sen om någon skulle dyka upp så kommer jag väl inte envist säga "vänta till januari" men jag tror inte riktigt jag har tid med ett förhållande under nästa termin.
 
Jag sov på tok för länge idag, minns inga drömmar heller. Men det blir väl att slappa under kvällen och försöka sova igen snart. Kan gå, om jag har tur. Det där med att sova under rätt tider är ju som bekant inte det jag är bäst på.

Kvällen

Haft en blandad kväll på jobbet. Började hyfsat, hade lite mellanakt med otrevligheter men det hela avslutades med en fin sista timme med härlig stämning. Som det ska vara.. typ. Sen att det inte var lika fint resultatmässigt är ju en annan grej.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se