Avslutningsceremoni

Det rycker lite i mig om jag ska vara ärlig. Jag ser hela mitt Facebookflöde fyllas av "Idag tar jag examen" och jag tänker Jag har inte min examen, ni har inte eran heller, kalla det för vad det är: Avslutningsceremoni. Vi har inte examen innan allt på utbildningen är godkänt, punkt. Men jag vill inte skriva det på Facebook, vill inte bli kallad pessimist eller glädjedödare.
 
Är jag kanske för petig? Jag börjar ju fundera. 
 
Verkligheten börjar sjunka in och på måndag ska jag gå till jobbet. Jag har ett jobb, en avdelning, kollegor och kommer få ett skåp. Det känns lite overkligt samtidigt som min nya roll både känns bekant och läskigt. Jag har sett mig som förskollärare i ett halvår, minst. Men nu ska jag vara förskollärare bara, inte student. Det känns lite märkligt men skönt. Sen är det lite läskigt för nu kommer verkligheten jag fasat för. Jag ska ha fullt ansvar för några barns utveckling. Inte helt själv, men jag ska vara ansvarig och stötta dom på deras resa mot ansvarstagande, solidariska, demokratiska och välmående individer.
 
Det är lite häftigt när man tänker på det, men samtidigt skrämmande.
På måndag börjar det. Och min egen resa mot att bli den bästa förskollärare jag kan vara.
Ser absolut fram emot det, fast med skräckblandad förtjusning. 
Man ska nog vara lite på spänn, on edge så att säga.
 
//Alice

Ny, igen

Nu har jag en ny design, igen. Ingen ordning på mig ni vet. Nu fungerar åtminstone allt utom länken "Till bloggens startsida" till höger, gissar att det är något i koden som behöver ändras. Jobbar på det. 

Byte?

Funderar på att byta portal. Lägga upp en WordPress blogg, hade aldrig problem med WordPress och enda anledningen till att jag gick från den blogg jag redan hade där var för att jag slutade på Cherry. Just nu har jag problem med att det inte går att kommentera med denna design och knappen "Tillbaka till bloggens startsida" fungerar inte utan länken är felaktig. Det är ju lite trist när man själv inte kan koda. Kanske skulle gå en kurs? :P
 
Något att fundera på. 

NY DESIGN

Tyckte att det var dags att uppdatera designen här lite, hittade en design jag gillar på "Designa din blogg" och håller på att fixa lite med det helt enkelt. 
 
Snart klar med opponerandet av uppsatsen också, på onsdag gäller det, då ska jag kritisera och kritiseras. Efter det är det omskrivningar som gäller, inlämning och sen direkt på jobb! Det ska bli så roligt att börja jobba. När jag var på min avdelning och hälsade på fick jag en så bra känsla i magen, jag tror det kommer bli superbra. Känns som att jag kommer få en bra vår med massvis av nya intryck och kunskaper. 
 
Jag ska dessutom iväg på föreläsning min första vecka, Ann Åberg ska föreläsa. Hon har skrivit en bok som heter Lyssnandets pedagogik med en annan kvinna som heter Hillevi Lenz Taguchi, jag fullkomligt älskar den boken. Det är så viktigt att stanna upp och tänka på varför man dokumenterar och hur man egentligen gör det, samt för vem. Känns så bra! :D
 
Igår var jag på stan med mamma, jag fick en superhärlig kofta av henne då mina andra är slut. Jag har använt dom och dom är slitna. Jag köpte strumpbyxor, leggings och kängor. Jag har nog allt jag behöver nu, för ett tag. 
//Alice

Torsdag.

Ursäkta bristen på bilder i min blogg, men jag är nog mer en textmänniska. Även om jag vet att det blir roligare för er med lite bilder då och då, jag ska försöka jobba på det framöver.. 
 
Den där utmaningen gick ju för övrigt inte så bra, har inte haft tid att tänka på den ens, så den har glömts bort.
Tar det nästa år (kul att tänka så långt när vi bara haft 2013 i 3 dagar..).
 
Dagen började, på riktigt, för mig vid 7 när jag gjorde mig i ordning för möte med min förskolechef. Jag åkte dit, skrev på papper och är nu anställd på riktigt, på papper, från 21/1. Känns hemskt skönt, jag tror jag frågade lite självklara frågor där i min upphetsning över att jag är anställd på papper men förskolechefen var väldigt förstående. Det kändes hemskt bra när vi var klara. 
 
Jag längtar så till att få börja jobba, även om jag vet att jag kommer ta med jobb hem så har jag vissa timmar jag ska jobba och sen har jag fritid. Under mina studier har inte det direkt funnits, särskilt inte senaste terminen. Det är fritid och skrivtid alltid, alla dagar. Ingen struktur. Ingen uppdelning. Blir så utmattad av att tänka på min text dygnet runt, oavsett om jag tränar på gymmet, lagar mat eller skriver på texten. 
 
Idag har jag också varit på universitetet och skrivit, skrivit om, ändrat layout och fixat. Nu har jag efter många om och men skickat in den senaste versionen av min text till min handledare som hon ska titta på imorgon. Då avgörs om jag får delta i seminariet. Hoppas jag. 
 
Fick ett bakslag dock. När jag satt på universitetet och gjorde ett nytt dokument med rätt formalia använde jag fel text, som jag sedan sparade över alla andra versioner av texten. Detta upptäckte jag först efter en tupplur mitt på dagen då min handledare inte såg vad jag ändrat och jag gick in och tittade på texten själv. Jag upplevde sån frustration och blev så ledsen. Det blev lite mycket kan man säga. Det var 5-6 timmars ändringar med nya källor, rätt format och förndringar av ord som inte kommit med, jag blev så less på världen. 
 
När jag tagit mig samman lite gick jag in i laptopen och sökte på alla dokument som hette något med examensarbete. Jag hittade ett dokument, i helt fel del av datorn, som var redigerat senast kl 3.27 natten till torsdag. Där var min räddning. Jag letade, kopierade över, letade lite till så texterna stämde och såg ut som dom skulle, allt var på rätt plats i rätt dokument. Jag blev så hemskt lättad. Runt 21.30 skickade jag rätt version till handledaren så hon har något att roa sig med imorgon, det var inte en rolig eftermiddag idag.  
 
Nu vill jag bara få vila lite från alla skriverier. Imorgon ska jag fika med en bekant under eftermiddagen och sen ska jag se på film med en tjejkompis. Känns hemskt bra att få bry sig lite om sig själv och bara vara.
//Alice

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se