Avtal 12 och cykling

Idag sa lärarna ja till medlarnas bud i avtalsrörelsen. 4,2% i år är en bra siffra och jag hoppas att kommunerna gör rätt kommande år. Finns de som är missnöjda, antagligen för att det är ett avtal på 4 år (uppsägningsbart efter 3 år) där första året ger 4,2%, andra året ger minst riktmärket från metall och tredje och fjärde året är sifferlöst. Jag tror inte många litar på att SKL (Sveriges kommuner och landsting) tar sitt förtroende på allvar och ger bra höjningar. Jag hoppas dom visar att dom är bättre än så, att dom fortsätter höja. 
 
Magen är bättre. Som ni kanske förstår cyklade jag alltså idag, började 7 och var iväg 6.20. Kom precis i tid, men det regnade och hade sig, jag skyller på det. Kort och gott har jag visat mig själv att det går att cykla till VFUn i regn tidigt på morgonen. Imorgon är jag på plats 9, på vilket sätt jag tar mig fram visar sig. 
 
Nu ska jag försöka varva ner lite, så jag kan sova. 
//Alice

Magkänslan

Haft problem med magen hela dagen. Lite illamående och haft sjukt ont till och från. Ganska vanligt men obekvämt problem: gaser. Och det är inte ens så att jag rapar och fiser i tid och otid utan det är 'bara' det att magen sväller och gör ont och jag behöver springa på toaletten och.. ja.. släppa ut all gas. Så jag har lite problem just nu, men jag vet inte riktigt vad det beror på. 
 
Allt blev värre efter samtalet med min handledare, kan alltså vara stress och oro. Hen har inte handledarutbildning, har inte varit handledare tidigare och är lite rädd att släppa taget om mig. Fast det började ju redan när jag vaknade.  Men vem vet, kan ju vara nåt jag ätit också. Ska gå och sova nu och om jag känner mig bättre imorgon, så jag kan äta frukost, så cyklar jag nog till vfun. 
 
Igår cyklade jag, det gick bra och jag kände mig nöjd när jag kom hem. Det är 2,2 mil ungefär sammanlagt och det är ju en ganska bra och lagom bit om jag kan få in en vana att ta turen varje dag. Då kanske jag kommer i balklänningen i december. 
 
Nu ska jag sova, vila magen. 
//Alice

Cykel

Jag vågade mig ut och motionera idag, trots att min kropp försökt övertala mig om att jag är sjuk. Totalt på cykel idag: 22,87 km, 80 minuter, 497 cal brända. Nöjd med dagen. Det är fram och tillbaka till min VFU. Dags att cykla dagligen känner jag. Så länge dom har en dusch jag kan låna på förskolan, ska ta reda på det imorgon tänkte jag. Blir så hemskt svettigt när man cyklar och det är inte superkul att vara svettig hela dagen. Faktiskt. Så kan jag bara skölja igenom håret, skölja av ansiktet och tvåla mig lite fräsch är jag nöjd. 
 
Konstigt nog är jag bättre i halsen än jag borde. Borde utifrån att de senaste 3 åren har varje förkylning lett till luftrörskatarr som varat 1-1,5 månad. Det är ju bara på grund av rökningen det håller i sig så länge och blir så besvärligt, jag vet. Men ändå är det fördjävla svårt att sluta, fast det påverkar min hälsa. Jag har väl inte bestämt mig helt enkelt. 
 
Drömde om ett hemskt härligt emodjur i natt, ett emodjur är för mig något som är ledset och lite nere men ändå så himla mysigt och gosigt och gör en glad. Så jag vaknade glad, tills jag insåg att Giron (min sambo, tillika katt) nafsade mig på armbågen på ett väldigt olämpligt ställe för det gjorde hemskt ont. Han fick inte vara i sängen på en stund och sen gick jag upp, han var hungrig. Som vanligt. Men sen blev jag glad igen, så härligt att faktiskt få känna så också ibland.
 
//Alice
 
Hedwig, min pålitliga transport vart jag än vill hamna.

Gröna och orangea undertoner i glädjen.

Nu känns det lite trist igen. Jättekul att någon som behöver det har hittat någon, förhoppningsvis blir det långvarigt. Men, ett ganska stort men, jag kan väl säga att jag är lite avundsjuk på att människor hittar varandra. Även om det helt klart är jättehärligt och jag är glad för andras skull. Så det känns lite trist att min glädje följs av gröna färger. Så klart.
 
Annars har jag det bra. Giron är hemma och jag spenderar mina dagar med barn på det sätt jag tänkt jobba i många år. Känns bra. Dock har vi nog lite olika syn på saker och ting, jag och de andra pedagogerna. Lite favorit i repris sen i sommras. Lite trist så. Lite irritation (som för mig är ganska orange, om avund är grönt). Men barnen förgyller min dag. 
 
//Alice

Psykeln fick röra sig.

Jag och 'Hedwig' tog en tur till Ulvsby via Klarälvsbanan nu på förmiddagen. Kände att det var dags att ta tag i mig själv innan träningsjackan krymper för mycket. Det är illa nu, nollningen har satt sina spår. Nu syns all skräpmat och alla flytande kalorier. Känner mig.. .. .. pluffsig. Dags ordna upp kroppen alltså. 
 
Så här sitter jag, nyduschad och go, och ska snart blåsa håret så jag kan gå ner till tvätten och sätta in lite i torktumlaren och lite ska med upp och hängas. Eller så kan jag ju faktiskt prova torkrummet! Ska nog göra det. Första gången någonsin jag gör det själv, bara varit med när mamma pysslat med sådant när vi bodde på Högga, det är 10 år sedan nu. Dags kanske. 
 
 

ids int

Nu får det vara nog. Faktiskt. På riktigt. 
 
Puss.

.rätsida.

Jag har försökt räta upp livet nu. Rytmen ska in när det gäller mat, sömn och rörelse. Bara att tjata in tror jag. En dag rätt nu, får se hur det utvecklas!

Tillbaka till vardagen

Nollningen är slut, Giron är hemma och det är relativt städat igen. Känns bra. 
 
Imorgon vankas litteraturseminarie och sedan är det dags för lite grupparbete och till sist läsning. Vet inte riktigt hur jag ska komma upp men det brukar lösa sig, på något sätt. Nu går ju till och med bussarna så tätt att jag kanske kan fixa en mindre försovning utan att bli sen. 
 
Man kan väl säga att min dygnsrytm inte riktigt stämmer med mitt schema just nu. 
Ska ringa lite imorogn också, måste komma ihåg det! 
 
//Alice

Tack

Du anar inte hur tacksam jag är för att du kom och gick mig hem vännen. Det behövde jag. Vem vet hur långt jag hade orkat bråka med cykeln annars, som inte gjorde riktigt som jag tänkte. 
 
Blev helt klart fullt ös under sittningen, avslutningen på nollningen. Hade nog klarat mig utan det sista vinglaset, var ganska säkert så. Men jag hade roligt och jag fick med mig cykeln hem. Bra kväll alltså. 

tankar i natten

nu mobilbloggar jag igen, orkar inte ta upp och sätta igång datorn.
 
varit på campus och haft myskväll med nollningsgruppen, vi åt tacos och planerade inför lördagen då det är middag med uppträdanden av de olika grupperna och alla är utklädda. sittning alltså. efter allt viktigt var gjort spelade vi en festversion av 'alias' i lag om två personer i varje, mitt lag vann. och idag tog jag med hedwig upp på campus, var skönt att kunna susa ner sen när vi skulle hem. men det gick fortare upp än jag väntat mig, bara 30 min och då har jag alltså inte tagit cykeln på ordentlig tur på flera veckor!
 
sitter med en bild på vännen som en gång var så framåt och glad och aldrig skrattar mer, det är sånt som gör ont länge. men det gör inte ont på samma sätt längre, det är ändå många år sedan. 9 år. känns betryggande att allt så småning om har ett slut; dåliga stunder, bra stunder, otur och fysisk smärta.
 
jag har ont i hela högerhanden. antagligen på grund av en tvist om vem som skulle få ta soffan att sova på, båda ville ha den och vi bråkade lite på skoj. hade min högra handled varit normal hade det inte uppstått några problem, men nu är den kass efter operationen. det har ändå gått ett år och man kan tycka att det borde vara bra så men den kommer väl aldrig bli helt bra..
 
nåja, slutklagat. sova snart efter en gemytlig kväll på campus.

andra veckan börjaaar.... NU!

Jag har lust att skriva men ändå inte. 
 
Jag tycker det är hemskt härligt att träffa massa nya människor, men det är lite påfrestande också. Jag vet ju inte vart jag har dom allihop, jag vill veta. Det är enkelt då. 
 
Idag börjar vår andra nollningsvecka. Jag kan inte påstå att jag har varit nykter under nollningen, har inte hänt så ofta faktiskt. Idag ska jag till systemet igen, är det tänkt. Börjar bli slitsamt för kroppen sånthär, faktiskt.
 
//Alice

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se