Drömmar om natten

Nu har jag drömt knas. Vaknat tre gånger på 5 timmar av att jag drömt att jag försovit mig eller kommit sent till jobbet av andra anledningar, jag börjar 8 idag (torsdag). Detta inlägg är indelat i olika avsnitt. För avgränsning helt enkelt.
 
DRÖMMAR
Första gången försov jag mig, vaknade kl 8.13 i panik och tanken som hann gå igenom mitt drömmande huvud var "Typiskt att det skulle bli så, idag av alla dagar. Fan..", jag såg besvikna ansikten på mina kollegors ansikten fladdra förbi som en film. Sekunden efter vaknade jag på riktigt. 
 
Andra gången sprang jag omkring i ett hus jag inte varit i förut, jag bodde där med mamma, hennes man och syrran. Jag vaknade i tid men spenderade lite väl mycket tid till smink och kläder. Så kom mammas vän, som också är chefens kollega, in genom dörren med det största glada leende man kan tänka sig och kvittrade "Gomorron!" på ett sådär härligt trevligt, morgonpiggt och hurtigt sätt. Precis som jag tycker hon brukar vara. Men så när jag väl kom iväg och var halvvägs till jobbet efter en gångväg såg jag plötsligt en klocka hänga på sidan om gångvägen, den visade 8.15 och jag fick panik, började springa samtidigt som jag försökte få fart på mobilen för att ringa men jag hade ingen täckning och telefonen bad mig sätta i ett SIM-kort. Så kom jag in i hallen på jobbet, såg besvikna kollegor, sen vaknade jag.
 
Den sista svängen jag drömde om försovning så vet jag inte vad som hände. Jag satt i rullstol och åkte buss, fast den åkte vägen som egentligen går från jobbet. Men jag var alltså på väg till jobbet. Så jag satt där i min rullstol, sömnig och inte riktigt med. Hux flux var jag ute ur bussen, halvvägs! Så jag började multitaska och rulla mig framåt samtidigt som jag försökte få fram telefonen. Jag hade ganska gott om tid så jag rullade. Sen kommer en av mina klasskompisar från gymnasiet och smäller till mig på låret sådär skämtsamt som man bara kan göra med folk man känner. Så började han rulla mig för han ville bjuda på frukost. Väl i hans lägenhet satt vi två och hans tjej och åt frukost, så somnade dom. Då upptäckte jag att klockan var 8 och jag hade hamnat i pyjamas så jag bytte kläder och gick(!) ut genom dörren, för nu behövde jag ingen rullstol. Nu hade klockan hunnit bli 8.30 och lägenheten låg 3 min från jobbet men jag började ändå ta fram telefonen för att ringa och meddela mig, men nu stod det "Ingen service" på skärmen. Så jag började springa.. Så vaknade jag.  
 
Sen drömde jag att jag chattade med moffa. Det i sig är inte så konstigt men det var via chatten i windows 8 och han tycker jag är lite jobbig för att jag skriver för snabbt och kontrar med "Men jag använder ju inte denhär chatten Bing".. Schysst kommentar från 69-åringen.
 
BAKGRUND TILL PANIK
Stressen jag känner när jag drömmer detta är ungefär samma stress jag känner om det händer på riktigt. Jag börjar känna att det inte spelar någon roll för hur jag känner mig om jag kommer i tid eller inte, jag och andra har skapat en bild av mig där jag är en sån som försover mig då och då. Förra inlägget handlade om mina bra sidor. Här kommer en av dom obra sidorna in. Det gör ont och tär. Det är påfrestande och jag litar inte på mig själv. Om jag inte litar på att jag kommer upp varje morgon, hur ska då andra kunna lita på det? Det blir en negativ spiral och det sitter nog mycket i huvet. Egentligen. Men hur tusan ska jag kunna ändra på det?
 
Det blir ju ett problem de mornar när jag inte hör mina larm och försover mig. Jag tycker inte att det är okej att komma sent, absolut inte. Jag tycker tvärt om att mina kollegor visat ofattbart stor förståelse och stort tålamod med mig. Jag hade kanske inte gjort likadant, fast det är mig det handlar om.
 
MIN VARDAG
För er som inte vet försöker jag ordna det med att somna tidigt, så det handlar inte om att jag är för trött för att jag sovit för lite. Jag går och lägger mig vid 20 vardagskvällar, ibland så sent som 21 men absolut inte senare. Jag äter väldigt sällan något hemma efter jobbet, jag brukar bara byta om, säga hej till Giron och duscha. Jag försöker gå upp 5 varje morgon, för att kunna få en rutin som är samma varje dag. Känner jag mig riktigt trött kan jag ta planerad sovmorgon och ställa larmen någon timme senare, beroende på när jag börjar jobba. Jag använder tiden på morgonen för att hinna träna när jag orkar göra det. För efter jobbet orkar jag inte, så det måste bli innan. Och att cykla till jobbet använder jag också den tiden till.
 
Sen vill jag inte behöva stressa på morgonen, då blir det inte bra. Jag behöver få ta det lugnt och vakna. Annars kan det lika gärna bli som i drömmen med rullstolen, att jag inte riktigt vet vad jag håller på med. Så tid att vakna och att ta det lugnt uppskattar jag på morgonen, då blir jag mer kreativ, samlad och harmonisk under dagen.
 
IDAG
Idag ska jag jobba igen efter att ha varit sjuk 1,5 vecka. Jag har en del administration att fixa så jag tänkte flexa in tidigt till jobbet, ta en halvtimma till datorn så det jag måste göra verkligen blir gjort. Jag ska göra en sjuk och friskanmälan, anmäla mig frisk till företaget som har hand om vår företagshälsovård och söka ledigt 16/5 då jag ska åka på dagstur ut på Gotland på anställningsintervju. I eftermiddag ska jag skriva mer på utvecklingssamtalen och göra lite lärandeobjekt och planera för imorgon och för nästa vecka.
 
Jag har saknat jobbet så sjukt mycket. Jag tycker om att jobba. Jag har saknat barnen och mina kollegor, och att faktiskt göra något roligt och utvecklande på dagarna.
 
Jaa, detta blev väl en mindre novell. Jag kommer ha mycket material till en självbiografi om jag vill skriva en sådan i alla fall :P
//Alice

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se