Osvenskt. Ojante.

Känner min lite som Findus. Kan inte riktigt termologin när man pratar om språk så bra att jag vet vad det heter, men när man sätter "o" framför något för att säga det motsatta. Otörstig, ogott, ovett, osant, olika osv. Idag känner jag mig osvensk och ojantig. Vad det heter får någon gärna tipsa om.
 
Jag kan inte sluta tänka att det finns sådant jag är hemskt bra på, områden jag kan bra och att jag kan ta åt mig att jag är bra på det. Hade jag gjort det typiskt svenska hade jag sagt "Nej, men jag är inte så speciellt bra på det. Jag är inte bättre än någon annan. Jag kan inte bättre än någon annan." men det gör jag inte idag.
 
Jag ego-boostar mig själv kan man säga. Det är bra att göra ibland, så länge man förhåller sig ödmjukt till det. Så länge jag inte går och säger "Jag kan detta och dina tankar, åsikter och idéer är inget värda i detta sammanhang". För hur bra man än är på något tror jag att det är viktigt och nyttigt att lyssna på andra och faktiskt se och inse att man kan tänka på olika sätt och någon annan ofta har en annan synvinkel som kan vara utvecklande för alla parter.
 
Det är ett förhållningssätt jag försöker ha genomgående. Oavsett om jag tycker att jag kan det jag gör eller att jag känner att jag har lång väg att gå och mycket att lära. Jag tror att vi lär av och med varandra hela tiden, vi är medskapare i varandras kunskap. Utan alla de möten jag varit med om i olika sammanhang hade jag inte lärt mig det jag kan idag och jag hade inte vetat det jag vet idag. Så är världsordningen i mitt huvud i alla fall. Vi existerar i ett sammanhang och sammanhanget hjälper till att forma oss.
 
Nu blev det ganska djupt och sådär. Vissa av er kanske tycker att det jag just skrev bara är ren bullshit, andra håller med och sådär. Så är det nästan alltid med synen på världen och vad vi är som människor och hur vi blir som vi blir.
 
Jag känner mig i alla fall ganska nöjd med mig idag. Självklart har jag också mina brister. Ganska många av dom är jag fullt medveten om. Men jag har bra sidor också, och om jag fokuserar på att utveckla dom så kommer mina obra sidor också utvecklas, som bonus.
 
Dagens sanning? Dagens predikan?
Det är upp till dig.
//Alice

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se