Sakers ordning. Insnöad.

Jag håller kanske på att snöa in igen. Jag snöar in mig på RBE(: Resource Based Economy). Men också TVP(: The Venus Project) och TZM(: The Zeitgeist Movement). Jag skriver förklaringar här för att det är dom jag använder sen.
 
Vi börjar i början.
TVP är en idé om en annan samhällsstruktur där man applicerar RBE och dom som är aktiva och jobbar mot den förändringen är rörelsen TZM.
 
Denna alternativa samhällsstruktur handlar om att världens naturliga, mänskliga och teknologiska resurser ska delas. Att de naturliga resurserna används klokt och att dom på så sätt inte ska utmattas. Att dela med sig för att alla ska få det bra. Detta fungerar så klart inte med olika nationer som tycker att dom har ensamrätt på 'sina' resurser. Därför bör alla gränser sprängas. Alla kommer äga allt tillsammans.
 
Här börjar många tänka "Jaha, kommunist-skit.. Hoppar detta" men nej, fortsätt.
 
Tanken är att använda teknik till alla arbeten som kan automatiseras. Det handlar om byggen, resurshantering, konstruktion av alla slag, transport och liknande arbeten. Man kan tycka att det låter dumt, många blir ju arbetslösa då, och det är ju inte bra för ekonomin. Så kan det gott vara.
 
Men TVP förespråkar också att ta bort pengar. Pengar ska inte finnas. Alls. Och politiker. Resurshanteringen, matproduktion, konstruktion och allt sådant kommer skötas av maskiner som tar fram hur mycket resurser som finns, hur bra resurserna mår, hur jorden är på olika ställen, vad vi då borde odla där och liknande. Det blir inte präglat av människans åsikter utan en uträkning utifrån de fakta som finns.
 
Det människan behöver kommer finnas tillgängligt. Utan att man ska betala för det, eftersom pengar är värdelösa. Så ingen kommer jobba som inte vill det. Det är så att det finns ofta frivilliga människor till mycket, denna nya samhällsstruktur syftar till att människan ska få använda sin kreativitet och få göra det hon vill av sitt liv.
 
Genom att allt människan kan vilja ha finns tillgängligt för henne kommer många brott försvinna. Utbildning, sjukvård, kunskap, mat, kläder, bostad, instrument, verktyg, bilar, flygplan, medicin.. Allt kommer vara tillgängligt för alla.
 
Jorden har tillräckligt med resurser för att INGEN människa ska behöva svälta, törsta ihjäl eller dö av sjukdomar som det finns bot för. Bara vi delar med oss. Ingen behöver kriga heller. Det är en ganska stor vinst med detta system.
 
Genom att ta bort ekonomiska skäl att inte göra allt så bra som möjligt, ta fram nya mediciner, använda förnyelsebara energikällor och liknande kommer samhället och tekniken utvecklas snabbare och jag tror att människor kommer må bättre om dom får göra det dom brinner för.
 
När man får göra något man tycker är roligt drivs man av inre motivation, att man själv vill och vill utvecklas snarare än att det är en yttre faktor (pengar/betyg) som ska motivera. Detta gynnar också kreativitet och livsglädjen. Tänk på din hobby, den gör du inte för att tjäna pengar i första hand, du håller på med den för att det är roligt. Inre motivation. Det är det vi försöker hitta hos barn och ungdomar när det kommer till lärande. Man sätter igång något som inte stannar bara för att dom går hem från förskolan eller skolan.
 
Så det är ett koncept för att skapa världsfred, spara jordens resurser, sluta förorena miljön och få alla människor att må bättre.
 
Den teknik som behövs finns redan. Allt finns, men pengarna är i vägen.
Jag tar gärna diskussioner rörande ämnet.
Men jag är ju sån, det vet ni kanske?
//Alice

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se